keskiviikko 11. huhtikuuta 2018

Kokemuksia ensimmäisestä ultrasta

Ensimmäinen ultrahan on se ensimmäinen kerta kun raskaus konkretisoituu. Tai siis, sitä ennen se on ollut raskaustestin varassa ja ainakin meillä neuvolakäynneillä vain juteltiin raskauteen liittyvistä ajatuksista ja käytännön asioista. Siksi ensimmäinen ultra laittoi ehkä hieman jännittämään. Mitä jos olinkin kuvitellut koko raskauden? Miksi en tehnyt useampaa testiä, onko siihen yhteen muka luottaminen? Mitä jos en oikeasti edes olekaan raskaana vaan olen kuvitellut koko jutun?

niskapoimu-ultra
Ensimmäinen ultra oli meillä viikolla 12+4 ja se oli melko nopea käynti. Siellä nähtiin siis, että mahassa tosiaan kasvaa joku ja sydämenlyönnitkin löytyivät. Lisäksi mitattiin mahdollinen niskapoimuturvotus, minkä osalta kaikki oli kunnossa. Kätilö näytti meille parhaansa mukaan, missä näkyy pieni pää, pienet jalat ja vielä pienemmät kädet. Nyökkäilimme ja hymähtelimme hyväksynnän merkiksi. Hienoin hetki oli ehkä kuitenkin se, kun kuultiin ensimmäistä kertaa sydämen syke. Se pisti meidän molemmat hymyilemään hiljaa ja ehkä jollain saattoi jopa silmäkulma hieman kostua. Jätetään salaisuudeksi kummalla.

Kotiin lähtiessämme pohdiskelin kokemusta mielessäni. Varovasti kysyin Matiakselta, miltä tuntui nähdä meidän vauva ensimmäistä kertaa? Samaan aikaan meitä alkoi molempia vähän naurattaa. Jos ihan rehellisiä ollaan, niin meillä oli molemmilla hankaluuksia hahmottaa mitään ultrasta, saati sitten mukaan saaduista kuvista. Ihanaa että varmistui että joku siellä mahassa kasvaa, mutta varsinaisesti emme kyllä tulokasta tunnistaneet kuvista.. Varmasti tähänkin harjaantuu ja rakenneultrassahan vauva on jo huomattavasti paremmin hahmotettavissa. Jos siellä ruudun takana jollekin muullekin on jäänyt ultrasta samanlainen olo niin ei hätää, täältä löytyy kaksi kohtalontoveria!


Ensimmäisen ultran jälkeen sain luvan ostaa ensimmäisen vauvanvaatteen! Toki tässä vaiheessa raskaus oli vielä niin alkuvaiheessa, ettei sen enempää hankintoja kannata vielä tehdä. Oli kuitenkin ihanaa mennä hypistelemään vauvanvaatteita ja valita yksi mukaan. Päädyin luonnollisesti tässä vaiheessa neutraaliin, tytölle tai pojalle hyvin sopivaan settiin. Sain tosiaan luvan yhteen vaatteeseen, mutta nämähän myytiin settinä eli eikö se silloin lasketa yhdeksi?

ensimmäinen vauvanvaate

ensimmäinen vauvanvaate

ensimmäinen vauvanvaate
Millaisia ajatuksia muilla on herännyt ensimmäisen ultran jälkeen? Tunnistitteko heti luontevasti ultrasta tulevan perheenjäsenen vai löytyykö muitakin joille jäi hieman epäselväksi, missä kohtaa ultrakuvaa sen tulokkaan pitäisikään näkyä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti