maanantai 19. marraskuuta 2018

Joululahjaideoita vauvalle

Joulu lähestyy jo kovaa vauhtia.. (Ihanaa!) Olemme tänä vuonna tehneet Matiaksen kanssa sopimuksen että emme osta ollenkaan joululahjoja toisillemme ja tuskin Iivollekaan, eihän hän niistä vielä mitään ymmärrä. Sukulaiset ostavat varmasti kuitenkin jotain joten eiköhän poika silti jokusen lahjan saa. Kyselin joululahjavinkkejä vauvalle Instagramin puolella ja sainkin niin paljon hyviä vinkkejä että päätin jakaa ne tänne blogipostauksen muodossa! Osa näistä ei ole meille ajankohtaisia koska ne löytyy jo meiltä, mutta ajattelin että näistä voisi silti olla iloa muille!




Leluja

Lelut on monelle kiva lahjavinkki siinä mielessä että ainakaan me emme ole juurikaan ostaneet itse leluja Iivolle. Tämä siksi että uskon että moni varmasti ostaa nimenomaan leluja lahjaksi. Hyviä joululahjaehdotuksia löytyy useita. Esimerkiksi Brion lelut, Plantoysin puulelut, Fisher Price-koira ja taaperokärry tulevaan kävelyn opetteluun.
Leluksi voisi kai tavallaan laskea myös pulkan, mikä oli mielestäni ihan mahtava lahjaidea! Meillä siis vauvan pulkka pääsee varmasti joululahjatoivelistalle.

Plantyos-lelut
Fisher Price-koira
Brion lelut
Taaperokärry


 

Rahaa

Moni ehdotti rahaa, mikä on ehdottomasti mielestäni myös hyvä idea. Sillä voi sitten hankkia lapselle jotain tarpeellista sitten kun hankinta tulee ajankohtaiseksi. Rahaa voi toivoa lapsen omalle säästötilille pidempiaikaiseen säästöön, tuleviin hankintoihin tai vaikka perheen yhteiseen tekemiseen, kuten esimerkiksi vauvauintiin. Ei ole muuten halpa harrastus! Tulevia hankintoja voisi olla mm. syöttötuoli, turvaistuin tai matkarattaat. Nämä ovat kaikki niin isoja hankintoja että itse ainakin valitsisin ne mielelläni itse juuri meille sopivaksi eikä niin, että joku muu ostaa sen lahjaksi.
Tietyllä tapaa samaan kategoriaan menee myös lahjakortti. Lahjakortin voi ostaa esimerkiksi lastentarvikeliikkeeseen tai -vaatekauppaan josta tietää perheen pitävän.


 

Hyödyllistä

Hyödyllisiä hankintoja tämän ikäiselle voisi näin kiinteiden aloituksen lähestyessä olla esimerkiksi syömiseen liittyvät jutut. Syöttötuoli (esimerkiksi Stokken Tripp Trapp) tai osasponsorointia siihen, syöttötuolin lisäosat (esim. babyset), sormiruokailuun liittyvät tavarat kuten alusta, kirja jossa tietoa sormiruokailusta, lapsen astiat, ruokalappu.. Kaikki tosi tarpeellisia ja meillä oikeastaan jo hoidossa!
Pussilakanat pinnasänkyyn ovat myös hyvä lahjaidea, meiltä löytyy kahdet lakanat vauvalle pinnasänkyyn ja ainakin kolmannet voisi olla varmaan ihan hyvä idea. Itse suosittelisin jotain laadukkaita esim. pellavalakanoita. Meiltä löytyy nämä Finlaysonin lakanat, aivan ihanat! Myös toinen pyyhe tai pieni kylpytakki voisi olla kiva vauvalle, esimerkiksi tämä ihana Luin Span malli.
Yllättävän moni ehdotti joululahjaideaksi vaippoja! Tuntuisi itselle jotenkin hassulta ostaa joululahjaksi vaippoja (tuntuu jotenkin samalta kuin ostaisi vaikka vessapaperia :D), mutta ne tosiaan tulisivat varmasti käyttöön!

Sisustusta

Meiltä löytyykin jo Iivon huoneesta ihana Joseph pupuvalaisin, mikä olisi mielestäni aivan ihana lahjaidea! Me saimme sen ystäviltäni babyshower-lahjaksi. Myös Maiboon ihana lentokonehylly olisi varmasti monelle mieleinen lahja lastenhuoneeseen.


 

Seuraavan koon vaatteita

Seuraavan koon vaatteet olivat ehkä eniten suositeltu lahjaidea, mikä on toki ihan ymmärrettävää. Minä olen käynyt läpi Iivolle ostamiani vaatteita ja meillä taitaa olla kahta seuraavaa kokoa jo niin paljon että enempää ei suoraan sanottuna tarvita. Eihän ne vaatteet toki käyttämättä varmastikaan jää, mutta ei niitä myöskään varsinaisesti tarvita.
Meiltäkin tosin puuttuu esimerkiksi merinovillahaalari, joka sen sijaan olisi ihan mahtava joululahjaidea! Esimerkiksi tämä Sohvillan raidallinen merinovillahaalari on mielestäni aivan ihana. Myös mm. PoP:in sukille on aina käyttöä eli niitä voisi mielestäni hyvinkin ostaa joululahjaksi pienelle! Eli kannattaa siis tästäkin kysyä perheeltä, koska mielestäni on tärkeää ostaa oikeasti tarpeeseen.


 

Kirjoja

Meillä luetaan Iivolle paljon ja Iivo rakastaa kuunnella satuja! Siispä kirja on varma ja loistava lahjaidea, etenkin jos se on huolella valittu. Ristiäislahjaksi saatiin jo pari hyvää kirjaa. Viime aikoina minulla on osunut silmään ihanat Rohkeiden poikien kirja ja Iltasatuja kapinallisille tytöille.


 

Aikaa

Tätä ei tainnut kukaan ehdottaa mutta minulle tuli mieleen, että vauvaperheelle voisi hyvin antaa lahjaksi aikaa. Tämä voi olla esimerkiksi lupaus hoitaa vauvaa kun vanhemmat tekevät jotain kahdestaan (sitten kun vanhemmat ovat tähän valmiita toki). Se voi olla myös lupaus siivota asunto vaikka perheen ollessa kaupungilla tai vaikkapa ajanvietto perheen äidin tai isän kanssa.


 

Itsetehtyä

Itse arvostan vuosi vuodelta kokoajan enemmän itsetehtyjä lahjoja. Neulotut tai virkatut villasukat, tumput, pipot, kaulahuivit yms. tulevat ainakin meillä tarpeeseen! Kaikki muukin itsetehty on todellakin tervetullutta, siinä on kuitenkin aina eri tavalla osa lahjanantajaa mukana! Mitä muuta voisikaan tehdä itse vauvalle, ideoita?

Tässä nyt ainakin jotain ideoita lahjaksi pienelle vauvalle. Jäikö tästä listasta puuttumaan jotain todella olennaista? Mitä teidän lahjatoivelistalta löytyy tänä jouluna?

1 kommentti:

  1. Lapseni saavat tänä vuonna vain käytännöllisiä lahjoja, meiltä he saavat vaatteita ja sukkia hauskoilla motiiveilla.

    VastaaPoista