tiistai 9. heinäkuuta 2019

Erään päivän ruokapäiväkirja

Iivon syömisistä kysellään todella paljon Instagramin puolella ja minulta kysellään paljon myös reseptejä vauvan (ja koko perheen ruokiin). Niinpä päätin toteuttaa postauksen, jossa esittelen Iivon ruokapäiväkirjan yhden päivän ajalta ja jaan myös pari reseptiä, vaikken sitä yleensä teekään. En nimittäin yleensä mittaile aineksia juurikaan vaan laitan ruokaa pitkälti fiilispohjalta. Niin tälläkin kertaa, mutta nyt yritin edes suunnilleen katsoa mitä sinne ruokaan sujahtaa!

Iivo syö edelleen osittain syötettynä ja osittain itse, riippuen ruuasta mitä on tarjolla. Kotona ollessa hän syö pitkälti itse tehtyä ruokaa, mutta etenkin kun olemme pois kotoa tai on muuten jotain härdelliä, niin Iivolle maistuu hyvin myös kaupan valmisruuat. Tässä esimerkkinä siis yhden kotipäivän ruuat.


7:30 aamupala

Kaurapuuroa, puolikas banaani ja mustikoita.
Iivo syö lähes aina aamupalaksi puuroa ja suurimmaksi osaksi se maistuu tosi hyvin. Ehdoton lemppari on selvästi banaani ja marjat puuron lisukkeena.



11:00 lounas

Jauhelihapihvit, kermaviili, tomaatti ja kurkku

Jauhelihapihvit on tehty omasta päästä keksityllä ohjeella, näitä on tosin netti pullollaan!

Tässä ohje mitä käytin juuri näihin pihveihin. Tällä ohjeella pihvejä tuli iso määrä ja pakastin osan.
400g jauhelihaa
Puolikas kesäkurpitsa
Kaksi porkkanaa
Kaksi kananmunaa
1,5 dl kaurahiutaleita
Mausteita (valkosipuli, mustapippuri, oregano, basilika)

Raasta kesäkurpitsa ja kuori ja raasta porkkana. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna hetki vetäytyä. Muotoile pihveiksi. Paista 200 asteisessa uunissa kunnes kypsiä, noin 10-15 minuuttia. Älä käytä kiertoilmaa!


15:00 Välipala

Päärynä- ja mangomehujäät

Mehujäät on tehty Bonnen hedelmäsoseesta. Eli ei muuta kuin sose muotteihin ja pakkaseen! Ostin nämä muotit jo aikoja sitten mutta pääsivät käyttöön vasta nyt. Iivo ihmetteli kyllä miten jätski oli niin kylmää mutta hyvin maistui. Saatoin ehkä itse syödä toisen...


17:30 Päivällinen

Tomaattinen quinoa-kasvispata, basmatiriisi ja avokado

Tästä ruuasta taisi tulla heittämällä Iivon uusi lemppari! Minun oli etukäteen tarkoitus tehdä vastaava linsseistä mutta ne olivat kaapista loppu, joten käytinkin quinoaa. Ja tuli kyllä aika hyvää!

Tässä ohje:
1,5dl quinoaa
Puolikas kesäkurpitsa
Kaksi porkkanaa
Sipuli
Valkosipulia
Öljyä
Mausteita
1 prk tomaattimurskaa
3 rkl tomaattipyrettä
Loraus kaurakermaa

Hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuullota niitä hetki pannulla öljyssä. Raasta porkkana ja kesäkurpitsa ja lisää joukkoon. Lisää mausteet ja tomaattimurska ja -pyre. Kypsennä quinoa pakkauksen ohjeen mukaan ja lisää muiden ainesten joukkoon. Anna kiehua miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Lisää lopuksi joukkoon loraus kaurakermaa.


19:15 Iltapala

Kaurapuuroa, mansikoita, banaania ja maapähkinävoita
Niin herkkua, maistuu muuten äidillekin paremmin kuin hyvin!

Tässä siis yksi esimerkki siitä millaista ruokaa Iivo syö päivän aikana. Miltä kuulostaa? Mitä ajatuksia herättää?

1 kommentti: