lauantai 8. syyskuuta 2018

Ristiäiset

Huh mikä ihana päivä takana!


Tänään juhlittiin meidän pojan ristiäisiä kahdenkymmenen meidän läheisen ihmisen kanssa. Juhlat menivät alusta loppuun paremmin kuin osasin edes kuvitella! Siitä kiitos etenkin minun vanhemmille ja pikkusiskolle jotka olivat auttamassa koko edellisen päivän ja leipoivat tarjoiluja jo ennen sitä. Kiitos Matiaksen äidille karjalanpiirakoista. Ja Matiaksen siskolle ja minun sedän perheelle astioiden lainasta. Kiitos kaikille kun pääsitte tulemaan ja kiitos aivan ihanista lahjoista (joista myöhemmin lisää). Kiitos kun olette olemassa, on meillä vaan upeita ihmisiä ympärillä.

Perjantai ja lauantaiaamu kuluivat leipomisen ja juhlavalmistelujen merkeissä. Minun siskoni ja vanhemmat tulivat meille perjantaina puolenpäivän jälkeen ja siitä eteenpäin oli täysi hulina. Vanhemmat kävivät kaupassa ja siivosivat, minä leivoin ja pikkusiskoni puhalsi ilmapalloja ja vastasi koristeluista! Matias teki töistä päästyään pihalla hommia koska lauantaiksi oli luvattu aivan upeaa säätä. Illalla otettiin lasilliset järjestelyjen ja ihan vaan sen kunniaksi että oli niin mukavaa puuhastella yhdessä koko perheellä.

Kerroin aiemmin instgramin puolella meidän pojan pahentuneista mahavaivoista, mutta kuin ihmeen kaupalla torstai-iltana ne helpottivat ja poika on ollut siitä asti hyväntuulinen.

Lauantaiaamu nousi aurinkoisena ja lämpimänä, minä heräsin ensimmäisenä ja vaikka talo oli täynnä ihmisiä niin oli ihanan hiljaista. Poika nukkui edellisen yön todella hyvin, mutta minulla taisi olla perhosia vatsanpohjassa koska itse nukuin levottomasti. Aamulla tehtiin viimeisiä järjestelyjä ennen vieraiden ja papin saapumista.
Kastetilaisuus oli oikein mukava vaikkemme mitään kovin uskovaisia itse olekaan, lähinnä tapauskovaisia niin kuin luultavasti valtaosa suomalaisista. Poika heräsi juuri ennen kastetilaisuutta ja meillä oli hänelle pullossa maitoa mikä tuli tarpeeseen vaikka olin juuri ennen syöttänyt pojan. Hauskoilta tilanteilta ei vältytty, sillä poika piereskeli kastetilaisuuden alussa äänekkäästi. Liekö sitten hänen kantansa tilaisuuden sanomaan. :D muuten hän oli koko tilaisuuden oikein nätisti ja mieluummin näin kuin että olisi huutanut. Päällään pojalla oli minun suvun kastemekko joka myös minullakin on ollut päällä omissa ristiäisissäni.

Nostimme yhdessä maljan pojalle ja Matias piti pienen puheen. Tässä vaiheessa myös kauan odotettu nimi oli tiedossa.

Meidän poika sai nimekseen Iivo Akseli Juhani.

Nimen taustalla ei ole sen kummempaa tarinaa kuin ihan vain että kaksi ensimmäistä nimeä kuulostivat meille hyvältä. Minä ehdotin jo raskausaikana Iivo-nimeä ja Matias puolestaan ehdotti Akselin. Juhani on meidän molempien perheissä paljon käytetty toinen nimi ja se jatkaa ainakin minun isäni ja Matiaksen isän ja veljen perässä. Lisäksi nimi oli myös kuolleena syntyneellä isoveljelläni, joten samalla halusimme kunnioittaa hänen muistoaan.Ristiäiskoristeet on saatu Juhlahumua-verkkokaupasta. Koristeiden väriteema oli ruusukulta-musta-valkoinen ja niistä tuli mielestäni aivan upeat! Kyllähän niiden eteen vaivaa nähtiinkin, erityiskiitos pikkusiskolleni niistä! Sain Juhlahumulta ihan erinomaista palvelua, valikoimasta löytyi niin paljon kaikkea ihanaa ja tavarat olivat perillä seuraavana päivänä eli toimitus oli ihan supernopea. Iso suositus siis sinne!
Lisäksi tein valokuvaseinän kuvista ja tilasin jokaiselle vieraalle myös kuvia jotka annoimme lähtiessä mukaan. Kuvien joukossa oli kuvia pojasta ja kyseisistä vieraista muistoksi.


Tarjoiluina meillä oli kolmea eri suolaista piirakkaa, karjalanpiirakoita ja munavoita, pavlovaa ja mutakakkua. Lisäksi oli karkkia ja suklaata. Tuntuivat maistuvan hyvin vieraille ja ainakin minun mielestäni kaikki oli ihanaa!

Pojan vaatteet löysin vasta viime tipassa. Body on hm:n verkkokaupasta, housut Newbien ja rusetin ompelin itse. Matiaksen kaulasta löytyi samanlainen rusetti. Pojan vaatteet olivat tosi mukavat päällä ja viileät, mikä oli hyvä koska päivä oli todella lämmin ja aurinkoinen. En meinaa edes uskoa että meille sattui tällainen päivä vielä syyskuussa! Ihanaa että päästiin hyödyntämään myös meidän terassia.


Päivä oli ihana, mutta aika meni tosi nopeasti. Poika viihtyi monessa eri sylissä joten ehdin itse syödä ja seurustella vieraiden kanssa. Tehtiin myös se ratkaisu että annettiin juhlien aikana pojalle pullosta maitoa, koska minä en olisi tuntenut oloani mukavaksi imettämässä kaiken väkijoukon keskellä, enkä myöskään halunnut lukittautua pitkiksi ajoiksi imettämään. Meidän pojalla kun on välillä tapana syödä oikein hitaasti ja antaumuksella. Parin tunnin jälkeen poika alkoi olla jo väsynyt ja laitoimme hänet nukkumaan, vaikka tavallaan onkin ikävää laittaa juhlakalu unille kesken juhlien. Parempi niin, ettei hänelle tullut liian pahaa väsymyskiukkua.Kokonaisuudessaan juhlat olivat siis aivan ihanat ja onnistuneet.

Onnelliset Laura, Matias ja Iivo kiittää ja kuittaa!

Yhteistyössä Juhlahumua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti