maanantai 11. kesäkuuta 2018

Vaunujen ja turvakaukalon valinta

Vaunut ja turvakaukalo.. Sanoisin että heittämällä ne tärkeimmät vauvalle ostettavat varusteet. Ne ovat jatkuvassa käytössä joten niiden tulisi olla käytännölliset eikä kiva ulkonäkökään pahitteeksi ole, mutta ennen kaikkea niiden pitää olla turvalliset!

Lastenvaunut

Minä käytin tunteja aikaa lastenvaunuihin tutustumiseen. Enhän ollut työnnellyt vaunuja sitten lapsuusajan (silloinkin nukenvaunuja), joten omaan kokemukseen olisi tässä asiassa mahdotonta pohjalta päätöksiä. En olisi koskaan voinut edes kuvitella miten laaja kirjo eri vaihtoehtoja on ja millaisissa hintaluokassa liikutaan. Kahlattuani läpi ainakin sata keskustelupalstaa ja blogia olin vain enemmän pihalla. Seuraavaksi suuntasimme lastentarvikeliikkeisiin testailemaan vaunuja mutta täytyy myöntää että sekin tuntui olevan hakuammuntaa, sillä minun mielestäni kaikki vaunut tuntuivat siinä liikkeessä testatessa ihan hyviltä.
Jatkoin aiheeseen perehtymistä ja kerta toisensa jälkeen törmäsin kehuihin Bugaboo-vaunuista. Jotka luonnollisesti olivat myös törkeän hintaiset. Nelinumeroinen summa vaunuista tuntui suoraan sanottuna kammottavalta. Tähän mennessä olin kuitenkin muodostanut juuri näistä vaunuista itselleni pakkomielteen ja sehän on silloin menoa! Yhtenä lauantaina olimmekin ajelemassa näitä vaunuja myyvään liikkeeseen kun huomasin tori.fitä selaillessani lähistöllä todella siistit yksilöt niin kohtuulliseen hintaan kuin nyt yleensä on mahdollista. Soitimme myyjälle ja kurvasimmekin lastentarvikeliikkeen sijaan suoraan espoolaisen omakotitalon pihaan.
Ja sitähän se oli, rakkautta ensisilmäyksellä jos vaunujen kanssa voi sellaisesta puhua. Mustan ja kermanväriset Bugaboo Buffalot jotka olivat käytetyiksi erinomaisessa (voisi sanoa uudenveroisessa) kunnossa ja mukana vielä sopivat lisävarusteet. Tinkasimme hinnasta vielä viimeisen viisikymppiä ja hetken päästä vaunut komeilivat jo Volvon takakontissa. Meidän vaunujen ostamista voisi melkein verrata uuden asunnon ostamiseen.. Kun taustatyö on tehty kunnolla niin lopullisen päätöksen voi ihan hyvin tehdä tunteella!





Turvakaukalo

Turvakaukalon valinnassa siirsin vastuun pääosin miehelle. Minulla ei suoraan sanottuna enää ollut mielenkiintoa enää alkaa perehtymään turvaluokituksiin ja muihin nippelitietoihin vaikka ne äärettömän tärkeitä asioita ovatkin. Insinöörimäiseen tapaansa mies perehtyi aiheeseen ja rajasi vaihtoehdot kahteen ennen kuin lähdimme lastentarvikeliikkeeseen kahlaamaan vaihtoehtoja läpi. Fiksua, eikö?!
Liikkeessä vaihtoehdot nähtyämme meitä molempia miellytti käyttömukavuuden ja ulkonäön puolesta Britax I-size babysafe-kaukalo. Se tuntui näppärältä käyttää eikä ollut liian painava kantaa. Minä tietenkin iskin silmäni harmaaseen tikattuun premium line-malliin ja siihen myös lopulta päädyimme. Jälleen kerran, taustatyö oli tehty kattavasti ja lopullinen päätös tehtiin tunteella. Mukaan lähti myös isofix-telakka johon kaukalo kiinnitetään autossa. Nyt pitäisi ostaa enää adapterit joilla kaukalon saa kiinnitettyä vaunujen runkoon.


 

Käyttökokemuksia minulla ei luonnollisestikaan vielä ole kummastakaan joten niistä myöhemmin lisää. Vaikka kuinka olisi tehnyt mieli niin en edes kehtaa käydä työntelemässä ja testailemassa vaunuja missään pidemmällä, mitähän naapuritkin ajattelisi kun painelisin menemään tyhjien vaunujen kanssa? Käyttökokemuksia siis tulossa vasta sitten kun niitä oikeasti on!
Nyt pitäisin varmaankin ostaa vielä jonkunlainen lämpöpussi vaunuihin ja kaukalopussi. Onko suosituksia mistä ja millainen olisi hyvä?

Miten te olette tehneet päätöksen vaunujen ja turvakaukalon hankinnasta? Mitkä on olleet tärkeimpiä kriteerejä? Oletteko ostaneet uudet vai käytetyt?

7 kommenttia:

  1. On noi kyllä nätit :) Mietin hetken Bugiksia juuri siksi että niin moni kehui niitä, mutta koska meidän lenkkeilymaastot tulevat olemaan etenkin talvella täällä maalla kaupunkia haasteellisemmat, koin meidän tarvitsevan isompipyöräiset kiesit ja päädyimme Stokkeihin. Alun perin olin ajatellut ja jopa päättänyt ostavamme käytetyt, mutta Lapsimessuilla kun kärryjä katselimme päädyimmekin sitten vielä seuraavana päivänä menemään liikkeeseen - josta tilasimme omamme messutarjouksella varustettuna.
    Kuten instassa totesin niin hassua, mutta tismalleen samaa turvakaukaloa olemme mekin suunnitelleet ja aiomme itse asiassa sellaisen käydä hakemassa piakkoin :) Untuva- tms unipussia en ole vielä edes (muistanut) ajatella, mutta mammaloman alettua ollee minulla aikaa jälleen syventyä aiheeseen ;) Ihmeesti sitä aina tulee lisää ja lisää hankintoja eteen, joista täytyisi tehdä researchia; viikonloppuna havahduin miettimään itkuhälyäkin.
    Kivaa viikkoa - ja woopwoop meitä onnekkaita joilla on 3!!! herätystä jäljellä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Edit: tästä päivästä lähtien blogista löytyy myös esittely meidän kieseistä :)

      Poista
    2. Kävinkin lukemassa sen siunkin postauksen ja voi että on ne teidänkin vaunut ihanat! Hyviä valintoja ollaan varmasti tehty.. ;)

      Poista
  2. Mulla onneksi on esikoisen jäljiltä jo jonkinlainen käsitys siitä, mitä haluan :) Blogissa esittelinkin jo meidän vaunuhankinnan tarkemmin. Mulle oli tärkeää, ettei vaunuissa ole pieniä ja/tai kääntyviä pyöriä, koska me ei tosiaan asuta missään isossa kaupungissa, jossa kulkeminen sellaisten kanssa olisi helpompaa. Täällä auraus on aina talvisin vähän niin ja näin ja metsissäkin kuljetaan, joten pienet ja/tai kääntyvät pyörät olisivat todella hankalat. Hiekkatietkään ei olisi kovin mukavat kuljettavat.

    Kaukalo ostettiin esikoiselle uutena tarkoin valiten settinä vaunujen kanssa, mutta nyt ostetaan käytetty kavereilta. Sekin kyllä laadukas ja hyvin pidetty kaukalo :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo se on kyllä tosi hyvä kun on käsitys siitä mitä haluaa ja mikä sopii omiin tarpeisiin parhaiten - niinhän ne vaunut pitää valitakin eikä samat käy kaikille! Se on myös hyvä jos saa tutuilta ostettua käytettynä kaukalon niin tietää miten on pidetty, jotenkin vierastan ajatusta että ostaisin ihan tuntemattomalta kun ei voi koskaan tietää.

      Poista
  3. Vauvatarvikehankinnat kyllä pistää pähkäilemään! Niinhän se menee että vauvat ovat niin erilaisia että se mikä toiselle on välttämätön voi osoittautua toiselle ihan turhakkeeksi, ja etukäteen kun ei voi oikein tietää. Meille Baby Björn -sitteri oli varsinainen pelastus vauva-aikana kun tyttö alkoi noin yleisesti ottaen viihtyä vasta siinä vaiheessa kun pääsi itse kunnolla liikkeelle - eli noin 8 kk:n iässä kun oppi ryömimään :D... Sitteri oli siis ainoita paikkoja jossa paremmin viihtyi siihen asti. Ja on muuten hänen lempparituolinsa edelleen vaikka paino- ja kokoraja on mennyt rikki jo ajat sitten - saa nähdä mitä tapahtuu kun se pitäis luovuttaa elokuussa pikkuveljelle :)... Kiva kirjoitus ja muutenkin kiva seurata juttujasi, ja ollaanpa vielä samoilta suunnilta lähtöisinkin kun itse olen Imatralta :). Hyvää loppuraskautta <3!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No näinhän se juuri on että eihän sitä voi etukäteen tietää! :D Kiva kuulla hyviä kokemuksia lisää tuosta Baby Björnistä, uskon että meillekin se hankitaan!
      Ai sie olet Imatralta kotoisin :) Ihanaa loppuraskautta siullekin!<3

      Poista